ההמלצות והמידע הניתנים באתר, אינם מהווים תחליף לטיפול וייעוץ רפואי

דלעת ממולאת באורז פראי

רשימת מצרכים

1 דלעת יפנית או 3-4 דלעת ערמונים

1 כוס אורז פראי

חצי צרור כוסברה

2 עגבניות

3-4 יח' בצל ירוק

3-4 כפות שמן זית

1 כפית מלח הימלאיה דק

1 כפית כורכום

3 כוסות מים (ממליצה תמיד להשתמש במים מינרלים)

סיר עם מכסה המתאים לתנור

 

הוראות הכנה

משרים את האורז למשך לילה.

למחרת – שוטפים אותו היטב.

מחממים תנור לחום של 165 מעלות.

קוצצים את הכוסברה.

מוסיפים את שמן הזית והתבלינים.

אפשר להוסיף קוביות של עגבניה.

מערבבים היטב.

שוטפים את הדלעת  היטב.

קוטמים את ראשה ומרוקנים את תוכנה.

בתחתית הסיר מפזרים מעט שמן זית.

קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים בתחתית הסיר.

פורסים את העגבניות ומניחים אותן על הבצל הקצוץ.

ממלאים את הדלעת בתערובת האורז.

את היתרה מפזרים ומשטחים בתחתית הסיר.

מניחים את הדלעת.

בכוס מים מערבבים:  1/2 כפית מלח הימלאיה ועוד 1/2 כפית כורכום ומפזרים בסיר.  (מומלץ להכניס גם נוזלים לדלעת עצמה).

להוסיף עוד 2 כוסות מים.

להכניס לתנור למשך שעתיים.

הישארו מעודכנים

הצטרפו לרשימת התפוצה

© כל הזכויות שמורות לד״ר רויטל פיטוסי