ההמלצות והמידע הניתנים באתר, אינם מהווים תחליף לטיפול וייעוץ רפואי

טורטיות מכוסמת ירוקה

רשימת מצרכים

להכנת כ-9-10 יחידות.
2 כוסות כוסמת ירוקה, לאחר שהושרתה לילה במים.
1 כפית מלח הימלאיה
3 כפות שמן זית
1 ו-3/4 כוסות מים

הוראות הכנה

  • שוטפים היטב את הכוסמת.
  • מניחים את כל המצרכים בקערת מערבל ומערבלים.
  • במקרה הצורך, אפשר להוסיף מים – כדי שהבלילה לא תהיה סמיכה מידי.
  • מחממים מחבת טפלון (אין צורך בשימון).
  • יוצקים בעזרת מצקת מן הבלילה אל המחבת.
  • מנערים מעט את המחבת, לקבלת טורטיה עגולה, בגודל המחבת (כמו קרפ).
  • כאשר נוצרים חורים קטנים והיא ניתקת מן המחבת, להפוך למספר שניות ולהסיר.
  • ניתן להגדיל את כמות הטורטיות בעזרת הכפלת הכמויות הבסיסיות הנ"ל.

למילוי

אפשר למלא ברצועות אבוקדו וירקות. או, רצועות עוף עם בצל.
מתאים גם למילוי מתוק, כגון טחינה גולמית ומולסה שחורה.