ההמלצות והמידע הניתנים באתר, אינם מהווים תחליף לטיפול וייעוץ רפואי

תבשיל אורז פראי וירקות

רשימת מצרכים

  • 1 כוס אורז פראי
  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • 1 זוקיני גדול
  • 2 גזרים גדולים
  • חתיכת דלעת
  • 1 בצל בינוני
  • 1 בטטה בגודל בינוני

הוראות הכנה

  • משרים ללילה את האורז הפראי.
  • בנפרד – משרים את גרגירי החומוס.
  • למחרת – שוטפים את גרגירי החומוס ומרתיחים אותם לכ-25 דקות.  לאחר מכן שופכים את המים, שוטפים אותם היטב.
  • בקדרה – מניחים את גרגירי החומוס שהורתחו.
  • שוטפים את האורז ומפזרים מעל החומוס.
  • שוטפים את כל הירוקות וחותכים אותם לחתיכות בגודל הרצוי.
  • לרוטב:
  • 1 כוס מים, ½ כפית מלח הימלאיה, 1 כף רכז חרובים, 1 כפית כורכום ואפשר מעט קינמון.  שופכים מעל הקערה המסודרת.
  • מוסיפים עוד 2 כוסות מים.
  • סוגרים את הקדרה ואופים לפחות שעתיים בתנור, בחום של 170 מעלות.

הישארו מעודכנים

הצטרפו לרשימת התפוצה

© כל הזכויות שמורות לד״ר רויטל פיטוסי