ההמלצות והמידע הניתנים באתר, אינם מהווים תחליף לטיפול וייעוץ רפואי

קישואים ממולאים בקינואה ועדשים

רשימת מצרכים

עגבניות / זוקיני / בצל – אפשר לבחור בכולם
1 כוס קינואה לבנה
1/2 עדשים שחורות מונבטות
1/2 כוס עדשים ירוקות מונבטות
2 עגבניות גדולות
1 בצל בינוני
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח הימלאיה
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה אדומה
3/4 כוס מים
סיר גדול ושטוח (סיר דגים, יכול להתאים)

 

הוראות הכנה

  • משרים את הקינואה למשך לילה או למשך כשלוש שעות.
  • שוטפים את הירקות, חותכים את הזוקיני לחתיכות גדולות, מרוקנים את התוכן.
  • בקערה מערבבים את המילוי:  קינואה שטופה היטב (לאחר השרייה), עדשים שחורות, עדשים ירוקות.  מגרדים בפומפיה עגבניה אחת.  מטבלים במלח וכורכום.
  • מניחים בסיר את שמן הזית.
  • פורסים את העגבנייה הנוספת לפרוסות ומסדרים בתחתית הסיר.
  • ממלאים את הירקות במילוי ומניחים בצד.
  • את יתרת המילוי אשר נותרה, אפשר לשטח מעל פרוסות העגבניות.
  • מסדרים את הירקות הממולאים בסיר.
  • מערבבים בספל, 3/4 כוס מים + 1/4 כפית מלח הימלאיה + 1 כפית פפריקה, ומפזרים בעזרת כף מעל כל הירקות המסודרים בסיר.
  • מבשלים על להבה נמוכה כשעה.

 

הישארו מעודכנים

הצטרפו לרשימת התפוצה

© כל הזכויות שמורות לד״ר רויטל פיטוסי