ההמלצות והמידע הניתנים באתר, אינם מהווים תחליף לטיפול וייעוץ רפואי

הקשר בין אלרגיות סמויות למזון, קשיי קשב והיפראקטיביות

במחקר קלאסי שנערך על ידי ד”ר ג’וזף אגר ועמיתיו באוניברסיטת מינכן שבגרמניה, 76 ילדים הסובלים מ- ADHD בדרגה חמורה, קבלו תפריט נטול אלרגיה מצומצם למשך ארבעה שבועות.

התוצאות היו מדהימות. מצבם של 82% מן הילדים השתפר בעקבות התפריט החדש ו-25% החלימו לחלוטין. מעבר לכך, השיפור התבטא גם בהפחתתם של תסמינים אחרים שלא היו קשורים ל- ADHD.

ניתן לראות את התוצאות בטבלה הבאה:

לאחר מכן, אגר נתן לילדים מזונות שהכילו צבעי מאכל וחומרים משמרים.

הוא גילה שהחומרים הבעייתיים ביותר היו “טרטרזין” ו”חומצה בנזואית” (102E ו- 210E). אולם אף ילד לא הגיב לשני התוספים המלאכותיים האלה בלבד.

46 סוגי מזון גרמו לתסמיני אלרגיה בקרב המשתתפים.

האלרגנים הנפוצים ביותר היו סויה, חלב פרה, חיטה, ענבים, שוקולד, תפוזים, ביצים ובוטנים. המזונות שלא גרמו לתגובות אלרגיות היו כרוב, חסה, כרובית, סלרי וביצי ברווז.

לאחר שד”ר אגר בדק מהם המזונות שכל ילד היה אלרגי אליהם, הוא ערך ניסוי נוסף. כל ילד קיבל פלצבו או כמות קטנה מהמזון האלרגני שלו, בלי שהוא או החוקר ידע באיזה מזון מדובר.

במילים אחרות, זה היה ניסוי מבוקר וכפול-סמיות. התוצאות העידו על תגובה אלרגית ברורה של הילדים למזונות וחומרים כימיים מסוימים.

הישארו מעודכנים

הצטרפו לרשימת התפוצה

© כל הזכויות שמורות לד״ר רויטל פיטוסי